No comments

Mill Street Jazz Orchestra är en septett bestående av unga jazzmusiker som på ett lättsamt och svängigt sätt framför jazz med swing som utgångspunkt. Med respekt för tradition blandar MSJO sina personliga tolkningar av den klassiska tradjazzen med inslag av nutida jazzkultur.

Gruppens fokus är inriktat på samspel, glädje och sväng, och med en gemensam energi blir resultatet både vasst och underhållande. Musiken präglas av melodiösa arrangemang, medryckande rytmer och vågade improvisationer. Den välbevarade lyriken kompletterar blås- och rytmsektionen och för lyssnaren tillbaka till jazzens rötter. Repertoaren inspireras av storheter som Louis Armstrong, Duke Ellington, Ella Fitzgerald, Count Basie, Billie Holiday m.fl.

Gruppen består av sju erfarna samt hyllade musiker från flera håll i Sverige. Flera av musikerna har mottagit stipendier för sina musikaliska insatser, samt syns på flertal stora tillställningar och scener i landet.

MSJO sprudlar kvalitet och professionalitet . De har en skicklighet att kunna anpassa sig till de flesta evenemang,
oavsett om det är på jazzklubben, 20- talsfesten, företagseventet eller i hörnet på din restaurang med lyxig loungejazz. De är även öppna för att hålla clinics och workshops, då alla medlemmar har lång erfarenhet och utbildning inom musik.

Mill Street Jazz Orchestra bjuder på en musikalisk resa från början av 1900-tal och framåt med jazzen som ledton och stomme. Låt dem ta er med!

Mill Street Jazz Orchestra består av:

  • Helen Salim: Sång
  • Axel Mårdsjö: Altsaxofon
  • Jonathan Stribny: Trumpet
  • Mathias Grindsäter: Gitarr
  • Ludwig Sievert: Piano
  • Erik Bengtsson: Kontrabas
  • Adam Ross: Trummor