No comments

Med en stor förkärlek till jazztraditionen och en annan starkt rotad i den moderna jazzen spelar Helen Salim Quartet främst nya tolkningar av den amerikanska standardrepertoaren. Den personliga prägeln i musiken bidrar till ett ännu mycket starkare gruppsound som får helheten att utstråla en musikalisk totalitet.

När HSQ framträder kan publiken alltid förvänta sig en professionell helhet där musik och improvisation sträcker sig från att vara finstämt och melodisk till ett mer intensivt och rytmiskt sväng. Med vokalisten Helen Salims personliga och unika sound lyfts alltid det musikaliska till nästa nivå då den vokala prestationen framförs med ett modernare tonspråk, men fortfarande traditionen som grund.

Helen Salim Quartet är både erfarna och flexibla och anpassar repertoaren jämt efter vilken miljö de skall spela i, allt för att göra speltillfället så bra och bekvämt som möjligt för både publik och värdar.

Medlemmarna i HSQ består av fyra erfarna samt hyllade jazzmusiker från flera håll i Sverige. Musikerna har individuellt mottagit stipendier och kulturpriser för sina musikaliska insatser samt regelbundet syns på flertal stora tillställningar och jazzscener i landet.

Helen Salim Quartet – Magnolia (Taylor Eigsti/Becca Stevens)

Helen Salim Quartet – Better Than (Gretchen Parlato)

Helen Salim Quartet består av:

  • Helen Salim : Sång
  • Jonny Ek: Piano
  • Alex Capasso: Kontrabas
  • Fjodor Prohorenko: Trummor