No comments

Den svenska jazz- och improvisatonssångerskan Helen Salim föddes 1993 och kommer från Lerberget i Skåne. Helen har präglats av musik sedan barnsben, då hon som 5-åring började spela klassisk fiol och resan höll på i 12 år. Under hela den tiden var alltid sångrösten ett naturligt musikaliskt verktyg som sedan kom att lyfta henne till nästa nivå.

År 2009 flyttade Helen från Skåne till Stockholm då hon började på Kulturamas Jazz- och Storbandslinje under ledning av Mats Holmquist och Lasse Lindgren. Under de åren fick Helen möjligheten att ha flera av Sveriges stora jazzmusiker som pedagoger.
Efter gymnasiet började Helen på en av Sveriges främsta jazzlinjer, Fridhems Folkhögskola. Där fick Helen chansen att utveckla sitt sound och uttryck och med tiden startades hennes egna band Helen Salim Quartet.

Idag är Helen frilansande musiker både under eget namn samt i flera andra musikaliska projekt, bland annat Mill Street Jazz Orchestra. Utöver det så spelar hon även på bröllop och fester m.m.

Under sina år har Helen bland annat haft de välkända musikerna Gunilla Törnfeldt, Kerstin Gabrielsson och Emma Denward som sångpedagoger.